Inzicht krijgen

Wil je dat het anders gaat in je bedrijf, of beter, maar je weet niet hoe? Dat is niet zo vreemd, want er zijn enorm veel tools, trainingen en andere oplossingen op de markt die betere resultaten beloven. Welke kun je het beste kiezen? Met een krachtige quickscan krijgen we de de verbeterkansen van je bedrijf glashelder in beeld.

Wat houdt de Quickscan in?

Met een krachtige quickscan onderzoek ik jouw organisatie op de 4 belangrijkste systemen, die noodzakelijk zijn voor een cultuur, waarin continu verbeteren wordt gestimuleerd:

 1. Het Doelen Systeem: Behalen van gewenste resultaten.
  Hoe worden doelen bepaald? Hoe zorgen we dat we resultaten halen? Zijn we doelgericht genoeg? Het proces dat dit invult heet ‘Daily management’.
 2. Uitlijn Systeem: Het uitlijnen van de organisatie.
  Hoe stimuleren leidinggevenden de medewerkers/teams in het behalen van hun doelstellingen? ‘Strategy Deployment’ maakt hier deel van uit.
 3. Verbetering Systeem: Continue procesverbetering.
  Verbeteren kan continu (kleine stapjes, bottom-up) en discontinu (projecten, top down). Continu verbeteren blijkt het verschil te maken. Hoe goed zijn we in het continu verbeteren van onze werkwijze? Hoe borgen we het resultaat?
 4. Systeem van Cultuurontwikkeling.
  Dit deel gaat over opleiden en ontwikkelen van mensen. Kennis en vaardigheden. Maar ook: Brengt de huidige cultuur wat we willen? Zo niet, hoe verbeteren we onze cultuur?

De aanpak

De scan duurt 1 dag en bestaat uit 2 dagdelen:

 • ’s ochtends: een serie interviews met 5 – 6 willekeurige medewerkers (30-45 min elk), een dwarsdoorsnede uit het bedrijf. Let op: met een selectie van positieve enthousiastelingen blijft het leer-effect achter….
 • ’s middags: uitwerken van de bevindingen, daarna geven we een terugkoppeling aan MT, met concrete aanbevelingen. 

Samen kiezen we de prioriteiten die de grootste verlichting geven.

Wat levert het op?

 • Vraagt weinig tijd van jou en je medewerkers.
 • Levert gegarandeerd de juiste verbeterpunten op.
 • Legt bloot wat nodig is om blijvende resultaten te realiseren.
 • Maakt duidelijk hoe je zelfstandigheid en motivatie van je medewerkers kunt ontwikkelen.

Resultaat van de scan

Je ontdekt waar de grootste verbeterpunten zitten en je ontvangt een helder stappenplan.

Je weet wat nodig is om blijvend verbeterde resultaten te realiseren en welke rol leidinggevenden daarin spelen. Daarbij weet je hoe je zelfstandigheid en motivatie van medewerkers kunt ontwikkelen. 

Na afronding kun je zelf met de aanbevelingen aan de slag gaan, of trekken we samen op met een Trainingen en workshops, een Verbetertraject of Enterprise Excellence.

Jouw investering

De eenmalige investering in het onderzoek bedraagt € 950,- (excl. btw). Wanneer je na de scan verder op wil trekken met een training, verbetertraject of het invoeren van Enterprise Excellence, dan komen deze kosten te vervallen.

Interesse? Een keer sparren?

Neem contact met ons op. Stuur bij voorkeur je reactie via onderstaande link, of sms of WhatsApp: 06-47941245 / cvdbrink@leansupport.nl.

Cornell van den Brink 

eigenaar Leansupport

Ook bij deze organisaties draait het beter

Het-waterlaboratorium