Processen ontleden en verbeteren tot op het bot

Resultaten van een workshop Waardestroomanalyse

Processen analyseren

Direct resultaat

Meer inzicht

Een enthousiast team

blijvend verbeteren

Wat is een waardestroomanalyse?

Waardestroomanalyse is de methode waarmee we bedrijfsprocessen gaan analyseren en verbeteren, die onbedoeld onhandig complex zijn geworden. Denk aan omslachtige processen, processen met veel fouten en dus herstelwerkzaamheden, lange inwerktijd van nieuwe medewerkers, gebruik van veel verschillende IT-systemen (ieder zijn eigen excellijstjes!) en bij veel mailverkeer tussen medewerkers in het primaire proces.

Het is ook bijzonder krachtig vóór de implementatie van nieuwe ERP software; met een waardestroomanalyse ontstaat overeenstemming over de gewenste werkwijze en kan het proces sterk worden vereenvoudigd, waardoor de implementatie sneller en doeltreffender gaat, zonder duur maatwerk.

Wat levert een workshop Waardestroomanalyse op?

Na afloop van de workshop zijn de deelnemers enthousiast over de aanpak, omdat ze zien dat het  direct resultaten oplevert.

De deelnemers

  • weten welke stappen ze moeten zetten om zelf processen te verbeteren;
  • kunnen na afloop een (eenvoudige) waardestroomanalyse opzetten;
  • kunnen onder begeleiding van een coach een complexer proces analyseren en verbeteren;
  • kennen na afloop de plaats van een waardestroomanalyse in een transformatieproces.

Voor wie is de workshop geschikt?

Deze workshop is bedoeld voor medewerkers die zelfstandig een (eenvoudig) proces willen analyseren en verbeteren.

Hoe gaat een workshop Waardestroomanalyse in zijn werk?

Deze 1-daagse workshop is een kennismaking en oefening voor max 12 deelnemers en bevat een door LeanSupport ontwikkelde unieke combinatie van Value Stream Mapping en Makigami.

Met onze aanpak kunt u gelijktijdig kantoor- en logistieke processen analyseren. Een aanpak die in iedere situatie werkt. 

De workshop bestaat uit de volgende elementen:

  • Presentatie ‘Wat is Lean?’
  • De plaats van de waardestroomanalyse binnen de implementatie van Lean.
  • De stappen/aanpak van een waardestroomanalyse met praktische tips.
  • Oefening aan de hand van een praktische case met een informatieprocessen en logistiek.
  • Evaluatie

Begeleidingstrajecten

Naast de 1-daagse workshop zijn er ook begeleide verbeterprojecten: medewerkers leren de techniek van de Waardestroomanalyse, en we pakken met een team direct een complex proces aan onder begeleiding van een zéér ervaren specialist. Eerst vereenvoudigen, dan automatiseren!

Afhankelijk van de grootte van het project duurt een waardestroomanalyse 2 tot 6 dagen, een zinvolle investering gelet op de enorme winst die u kunt behalen bij de ERP implementatie. Het uitgetekende, nieuwe proces is een blauwdruk die wordt gedragen door de medewerkers en goed wordt begrepen door ERP consultants.

Wie verzorgt de workshop?

De workshop Waardestroomanalyse verzorgt Cornell van den Brink van LeanSupport, een ervaren leantrainer en -consultant die medewerkers weet te motiveren in beweging kan krijgen. Dat komt mede door zijn persoonlijke benadering en betrokkenheid, maar ook omdat hij al snel betere resultaten laat zien.

U kunt nader met hem kennismaken via zijn blogs, bijvoorbeeld de blog waarin hij beschrijft hoe hij een betere verbeterexpert geworden is.

Wat houdt onze garantie precies in?

We hebben een workshop ontwikkeld, die in praktisch elke situatie werkt. Daarom garanderen we dat uw medewerkers na afloop enthousiast zijn over waardestroomanalyse en er mee aan de slag willen.

We zijn overtuigd van de kwaliteit van onze trainingen en workshops en geven daarom een duidelijke garantie: als u geen positieve gevolgen ervaart, kost de workshop u helemaal niets. U krijgt de kosten van de workshop dan teruggestort.

Nodig Lean Support uit voor een vrijblijvend adviesgesprek als u meer over de workshop wilt weten.

Voor de workshop Waardestroomanalyse geldt

"Dankzij de aanpak van LeanSupport vinden er in ons team goede discussies plaats en worden de resultaten steeds beter. We hechten veel waarde aan continu verbeteren en hebben in LeanSupport een prima partner gevonden."